Home | Harmonie | Media | Opleiding | Contact  
         
   

Onze dirigent

 
 

 

Dirk Van Lierde

Contact: dirk_vanlierde@yahoo.com

 

 

 

 

 

Geboren in 1962.

Op de leeftijd van acht jaar in de fanfare begonnen met de bugel. Is een jaar later naar de muziekschool gegaan en heeft vanaf het tweede jaar gedurende vier jaar pianolessen gevolgd.
Volgde slechts één jaar bugel bij Guido Belsack.
Speelde ondertussen nog altijd verder in de fanfare De Verbroedering en nam, toen zijn vader in 1985 het dirigeren moest opgeven, de leiding van de fanfare over, en dit tot 2009.
Speelde als jonge gast gitaar en drums in diverse covergroepjes en piano in het groepje Petticoat dat vooral huwelijksmissen opluisterde.
Na op 21-jarige leeftijd nog eens een jaar les trompet te hebben gevolgd bleef hij zelf studeren in o.a. de Arban en doet dat nog steeds om de techniek op peil te houden.
In 1985 werd hij drummer bij een jazz band en werd daar na twee jaar noodgedwongen de trompettist! Uit deze Pajot Swing Jazz Band is sinds enkele jaren de Doctor Jazz Band ontstaan rond vier leden van de oorspronkelijke groep.
In 1995 heeft hij twee jaar meegespeeld in de Cruncho Granola Jazzband onder leiding van Paul Bourdiaudy.
In 2006 werd hij met zijn contrabas spelend lid van de folkgroep Arjaun.
In 2007 blies hij samen met Wilfrid Moonen het Duo Retro opnieuw leven in. Dit duo brengt met de accordeon, contrabas en stem muziek voor (vooral) het oudere publiek.
Heeft in 2005 op het ministerie waar hij werkzaam is een eigen 10-koppig huisorkest mogen oprichten: de NOSS-band, waar hij de pianopartituur en de mannelijke solo-stem voor zijn rekening neemt.
In mei 2010 nam hij de muzikale leiding op zich van onze harmonie.

 

 


Vorige dirigenten
  Nico Daelemans

begin: 1999
einde : 2010

  Pierrot De Block

begin: 1983
einde : 1999

   
  Periode tot 1983 : zie historiek
   

 

 

 

       
 
       
   
       
Copyright © 2014 Harmonie Sint-Cecilia Baardegem